domingo, 17 de marzo de 2013

La WebQuest es consolida com una metodologia competencial

 

 Webquest.cat

20/01/2013 5.56 publicada per carme barba   [ actualitzat el 20/01/2013 9.45 ]

La Consellera d'Ensenyament va presentar el dia 16 d'aquest mes  els documents per al desplegament i concreció de les competències bàsiques de l'àmbit lingüístic i de matemàtiques, podeu veure el vídeo de l'acte (*).

Breu resum:  La Consellera  va presentar aquests documents  com un pas molt important per situar el nostre sistema educatiu a nivell europeu, un material que  ens ajudarà a harmonitzar el nostre currículum en el marc europeu en les mateixes condicions que els altres països capdavanters. 
Aquest concepte de competències  ja s'ha estès a Catalunya molt  i ja estem dins el corrent internacional, però fins ara es deixava al centre la seva integració . El material presentat és coherent amb aquesta integració i respecte el currículum tenint PISA com a referència. 
Al final de l'acte es van presentar alguns exemples d'activitats adients per desenvolupar les competències a l'aula que  es poden trobar a l'aplicatiu ARC

El diari ARA  es va fer ressò d'aquest acte amb un article molt interessant titulat Rigau proposa una revolució en els mètodes(***) en el qual posava un exemple de WebQuest com a bona  proposta didàctica.
Aquest exemple és la WebQuest Canta i Explica  de les nostres companyes Anna Pérez i Núria Cervera, creadores de moltes i molt bones WebQuest. 



(**)DOCUMENTS ( al final de la pàgina en pdf )


No hay comentarios:

Publicar un comentario