miércoles, 11 de noviembre de 2009

Debat

TÈCNIQUES QUE ESTEM UTILITZANT EL GRUP DE DEBAT (A FAVOR DE L'EDUCACIÓ OBLIGATÒRIA ALS 18 ANYS) AMB AJUDA DEL LLIBRE " COM PARLAR BÉ EN PÚBLIC"

Saber fer una presentació de 10 minuts amb seguretat.


Improvisar i adaptar el discurs al públic. Parlar sense estar subjecte a un text acabat i tancat, però sempre funciona tenir un guió que faci de carcassa del discurs. Cal ser natural.


Guió per poder improvisar:


- Domini del tema

- Memoritzar el que dirà però no tot el discurs perquè es perd naturalitat.


Modificar o perfeccionar el discurs segons la reacció del públic ( feedback) adaptarà el seu missatge segons la reacció que interpreti en els altres. La forma d’obtenir aquest feedback és amb la mirada- obtenim informació i dominem la situació-.


Actitud:

El somriure desperta simpatia i confiança i provoca que el públic se senti còmode i content d’assistir-hi.


Posició del cos:

Hem de tenir una postura d’equilibri: còmode, natural.

El millor és estar dret amb els peus separats i el pes del cos ha de descansar sobre tota la superfície dels peus. Els braços han d’estar penjats al costat del cos.

Està bé moure’s de tant en tant, un orador sempre immòbil sembla encarcarat i no comunica.

S’han d’evitar els tics repetitius, els moviments cíclics i el creuament de braços perquè sonen una imatge d’estar a la defensiva.


Gesticulació:

Ha de ser natural , no ha de semblar assajada, ha d’estar d’acord amb la personalitat de cadascú, no ha de ser exagerada, cal mostrar les mans al públic i utilitzar moviments amplis.


No hay comentarios:

Publicar un comentario