lunes, 16 de noviembre de 2009

CIBERNÀRIUM

Iván García és responsable del Cibernàrium de Barcelona i ens ha explicat una mica en què consisteix:

És un parc tecnològic que es troba a Barcelona nord, on hi ha empreses. 1000m2 són dedicats al Cibernàrium, un espai on formar-se i créixer amb Internet, és un centre d'alfabetització digital ( primer contacte amb l'ordinador).
L'objectiu de Barcelona activa és recolzar a les noves empreses.
Forma part de la xarxa d'equipaments amb activitats gratuïtes.
Objectiu: posar a l'abast de les persones de la ciutat fora, l'accés a les noves tecnologies i a saber com utilitzar-les tant les que són simples com les que son complexes.
Va dirigit a tots els ciutadans a partir dels 16 anys.

El model formatiu consta a partir de càpsules d'informació bàsica de durada de una a quatre hores. També conté un calendari ajustable a les necessitats de les persones, hi ha possibilitat de repetir càpsules.
Hi ha 2 programes: Inicia't a Internet ( activitats d'una hora que es van repetint al llarg de la setmana) i creix amb Internet ( activitats de segon pis triguen entre tres i quatre hores).
Hi ha al voltant de 82 activitats deiferents. Aquestes activitats les actualitzen cada trimestre.
La idea és donar una introducció i les eines fonamentals perquè les persones que venen surtin amb un coneixement bàsic i suficient per poder-se formar més en un futur.

A més d'informació hi ha divulgació, tenen un centre de recursos multimèdia on hi ha vídeos de curta durada, petits auto-cursors i una sala de navegació on-line per possible connexió a Internet.

l'any 2008 van haver 60.000 participants: 55% dones, 64% majors de 40 anys, 35% aturats, 39% estudiants de secundaria, 34% universitaris i 16% de fora de la unió europea.

Reptes que tenen pel futur:

1) obertura antenes alfabetització digital
2) Fomentar activitats de creació de comunitat al voltant del cibernàrium.
3) trasllat de part del districte 22@, casa de les TIC
4) Potenciació de la línia " Creix amb Internet"

No hay comentarios:

Publicar un comentario