martes, 20 de octubre de 2009

"Messenger", no gracies ( temes de l'actualitat)


Notícia de recerca de Laura i Mireia

El dia 12 d'Octubre va sortir una notícia relacionada amb el sistema des portàtils a les aules i amb els pares que estan en contra de que els nens estiguin tot el dia amb l'ordinador, de classe a casa i de casa a classe. Una mare diu que ella li restringeix l'ordinador perquè no para d'entretenir-se i no fa els deures i que ara no ho podrà fer perquè els deures es troben a l'ordinador, a més pensen que la responsabilitat de portar un ordinador no els agrada perquè si es fa malbé haurien de comprar un altre que sigui igual que aquests.

Debat a classe:

Per una banda pensem que el cost de l'ordinador és assequible però després no parlen del cost dels drets dels llibres de text digitals i surt molt més car que no pas un llibre de text. En segon lloc creiem que no es podran corregir les faltes d'ortografia perquè gairebé la majoria de programes porten un corrector. També es perd contacte entre professor i alumne, perquè el nen està mirant contínuament l'ordinador. No sabem si aquests nens amb l'ordinador al davant faran cas de les pautes que li marca el professor i en comptes d'això, es descarreguin jocs per jugar entre ells per Internet. El professorat actualment no està preparat per realitzar classes amb ordinadors i per tant, hauran de realitzar cursos de formació. Els treballs en grup seran sense contacte, ja que els podran fer connectant-se tots a la red desde casa. A més a més, en cas de que s'anés la llum no podrien realitzar les pautes de la classe perquè tota la informació es troba a l'ordinador.

Per altre banda pensem que els nens hauran de carregar menys pes a les motxilles perquè no portaran tants llibres de text. Creiem que és una bona metodologia que el nen aprengui a cercar informació i sel·leccionar-la; l'escola ha d'estar també preparada per aquesta societat actual.

No hay comentarios:

Publicar un comentario