martes, 27 de octubre de 2009

Chequera contra el fracaso escolar

Avui a seminari la Mireia i la Cristina han fet recerca sobre l'actualitat i ens han parlat principalment sobre una notícia que tractava sobre es premi i el càstig respecte a la motivació dels alumnes que realitzen FP. Uns responsables de les afores de París han volgut premiar amb un abonament econòmic als alumnes que es comportin bé a les classes i treguin unes bones notes durant tot el curs, diuen que d'aquesta manera disminuirà el fracàs escolar.
Debat:
Montse: -Imagineu que un pare pregunta a un professor si es bo que li donin un premi per estudiar?
Clara: - Crec que el millor és treure-li alguna cosa que tindria normalment abans de recompensar-li, és millor un "càstig".
Mireia:- A vegades sembla una obligació donar recompenses o una imposició.
Cris:- S'han de valorar les coses. NO s'han de fer els deures per tenir una moto.
Laura: En aquesta edat la nostre obligació és estudiar.
Sergi:- Se li ha de fer entendre al nen que és la seva única preocupació, l'estudi.
Albert:- És conseqüència del món capitalista en el que vivim. Tot és intercanvi.
Mireia:- Els regals es donen desinteressadament.
Montse:- Un bon mestre és el que sap veure els progressos del nen. El gust del saber és important. el plaer de conversar, de tenir una conversació amb els teus pares és un premi.
Alberto:- Nosaltres em pensat altre solució; s'ha d'ensenyar al nen a valorar el fet de saber.
Montse:- L'absentisme escolar és un problema a França i aqui. Molts nens no van a l'escola sobretot a l'ESO. Pels pares ara és un esforç portar als nens a l'escola perquè tenen la mentalitat de que com és petit no passa res.
Marina:- Amb el cas d'alumnes de FP no crec que estigui malament donar una recompensa econòmica perquè també fan pràctiques i això també és un treball, a més crec que si li donen diners es podrien involucrar més a l'estudi i no haurien de fer treballs per passar el més, ja que la majoria d'estudiants d'FP són adults.

No hay comentarios:

Publicar un comentario