miércoles, 28 de octubre de 2009

La Sagrada Família

La sagrada família és l'obra més famosa de Gaudí, a la que va dedicar tota la seva vida fins l'extrem de que va viure dintre del recinte per seguir-ne de més a prop la construcció. A senyalar, que és l'únic gran temple actualment en construcció a tot el món.

De qui va sorgir la idea de la construcció del temple de la Sagrada Família? El promotor en va ser en Josep Maria Bocadella i Verdaguer, un llibreter devot i molt culte que l'any 1866 va fundar "l'Associació Espiritual de Devots de Sant Josep" una entitat que pretenia col·laborar a la difusió del Catolicisme en una època en que la religiositat tradicional es veia enfrontada a les noves idees que els canvis socials originats en la Revolució Industria propugnaven.



En aquesta activitat hem utilitzat diferents programes: Audacity i windows movie maker. Hem fet una combinació la lectura d'un text en veu alta amb una imatge de fons i música.

L'audacity és un programa que permet importar el que gravem en un format mp3, pot enregistrar la nostra pròpia veu i combinar diferents pistes, retallar-les i enganxar-les.

En segon lloc hem agafat una imatge relacionada amb el text que hem llegit i l'hem guradat, a continuació hem obert el programa de windows movie maker i hem inserit la imatge, després hem exportat el nostre mp3 amb les 2 pistes d'audio ( la de la nostra veu i una cançó de fons) i aquest és el resultat.

martes, 27 de octubre de 2009

Els portàtils a les aules



Aquesta entrada és complementaria amb el tema dels documents de google ja publicat en una entrada anteriorment. En aquesta entrada podeu veure una presentació del google.docs.
Els portàtils a les aules.

Teories diferents sobre l'educació

Visió de la formació en valors

"Quan un coneix el bé no pot actuar d'una altre manera"--> PLATÓ
Plató va inspirtara a KANT ( teòric del raonament) "L'home ha de raonar sobre els seus actes"
Això va a portar a altre visió amb KOHLBERG --> ( teoria de la moral) hi ha assignatures específiques que tracten sobre aquests conceptes de la moral. "Utilitza a l'altre sempre com un fi i no com a un instrument" "Actuar amb l'altre pensant en el que t'agradaria a tu que et fessin"


Teories contradictòries

Enfocament basat en ARISTÒTIL. ( moral pràctica)
Pots conèixer una cosa que és justa però actuar injustament.
Hi ha altres enfocaments que parteixen de realitats viscudes. Veure una realitat i es forma.
LEVINES: Basa la moral en la "mirada i el rostre"

Quina de les dues teories s'apropa més amb els vostres conceptes o pensaments?

Chequera contra el fracaso escolar

Avui a seminari la Mireia i la Cristina han fet recerca sobre l'actualitat i ens han parlat principalment sobre una notícia que tractava sobre es premi i el càstig respecte a la motivació dels alumnes que realitzen FP. Uns responsables de les afores de París han volgut premiar amb un abonament econòmic als alumnes que es comportin bé a les classes i treguin unes bones notes durant tot el curs, diuen que d'aquesta manera disminuirà el fracàs escolar.
Debat:
Montse: -Imagineu que un pare pregunta a un professor si es bo que li donin un premi per estudiar?
Clara: - Crec que el millor és treure-li alguna cosa que tindria normalment abans de recompensar-li, és millor un "càstig".
Mireia:- A vegades sembla una obligació donar recompenses o una imposició.
Cris:- S'han de valorar les coses. NO s'han de fer els deures per tenir una moto.
Laura: En aquesta edat la nostre obligació és estudiar.
Sergi:- Se li ha de fer entendre al nen que és la seva única preocupació, l'estudi.
Albert:- És conseqüència del món capitalista en el que vivim. Tot és intercanvi.
Mireia:- Els regals es donen desinteressadament.
Montse:- Un bon mestre és el que sap veure els progressos del nen. El gust del saber és important. el plaer de conversar, de tenir una conversació amb els teus pares és un premi.
Alberto:- Nosaltres em pensat altre solució; s'ha d'ensenyar al nen a valorar el fet de saber.
Montse:- L'absentisme escolar és un problema a França i aqui. Molts nens no van a l'escola sobretot a l'ESO. Pels pares ara és un esforç portar als nens a l'escola perquè tenen la mentalitat de que com és petit no passa res.
Marina:- Amb el cas d'alumnes de FP no crec que estigui malament donar una recompensa econòmica perquè també fan pràctiques i això també és un treball, a més crec que si li donen diners es podrien involucrar més a l'estudi i no haurien de fer treballs per passar el més, ja que la majoria d'estudiants d'FP són adults.

lunes, 26 de octubre de 2009

EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL

Aquest la professora Imma ens ha fet veure una conferència sobre Guillermo Orozco que parla sobre el llenguatge audiovisual i en aquesta conferència he pogut extreure aquesta informació.

- La televisió i el cinema tenen un codi més ràpid que altres codis que són més lents. La imatge té un codi molt universal.

- Creiem que codifiquem tot el que veiem simplement pel fet de veure però hi ha altres imatges que es passen. Aquests són petits detalls que requereixen un aprenentatge, un entrenament de l'ull, per veure el que la lent de la càmera és el que selecciona. Hem de tenir una visió crítica i veure que ens fan veure el que volen ells.

- L'educació pels medis no pot ser l'exercici d'un sòl actor ( està l'escola, la família, diferents professionals, educadors, dissenyadors).

- Hi ha 2 actors principals: la família i l'escola, després ja són els medis de comunicació. La relació de la televisió i les pantalles està mediada per la família i l'escola. Ells consumeixen i interactuen amb pantalles.
Els que tenen la primera responsabilitat de l'educació són aquests 2. El que fem o no fem amb la família i l'escola té a veure amb la televisió. Per exemple: Pares treballadors - nens veuen la televisió.
Fent el que fem a casa té incidència sobre el contacte amb l'audiència, per exemple si el professor no pregunta què veuen no orienta, els professors són els mediadors.

- Els nens i adolescents són els més importants, els medis de comunicació tenen la responsabilitat d'educar, tenen un efecte educatiu en la audiència perquè s'eduquen del que veuen. Han d'assumir aquesta responsabilitat.

- S'han fet experiments de la televisió que després de veure una pel·lícula al cinema se'ns mostra com s'ha realitzat el rodatge per veure que és una producció. D'aquesta manera es va més enllà del que és la pantalla.

- A la majoria d'escoles s'han incorporat tecnologies perquè estiguin a l'accés de la majoria , però no s'està davant de la perspectiva pedagògica d'aquest ús.

1) Tot el que prové en imatge sempre es reconeix un valor expressiu, comunicatiu, tot el visual és de segona mà. Complement el discurs del professor.

2) Sembla que tot és qüestió instrumental.

3) El llenguatge visual i el presencial són diferents. No s'aprofiten a fons. Es segueix amb la mateixa linealitat.

Conclusió sobre la conferència:

S'ha de fer una alfabetització molt diferent ( audiovisual). S'ha de desenvolupar una pedagogia amb aquestes tecnologies. El que podem aprendre de manera autodidacta.

Les noves generacions no porten el xip incorporat, tenenla ment més oberta però s'ha de treballar.


Després d'aquesta conferència vam veure un anunci que venia la qualitat del seu producte però en aquest punt vam tenir en compte quins són els valors i com ens els transmeten.

Els de " galeries" han volgut vendre material d'escola i ens donen a veure que són resistents.

Què hem vist darrera:

- ritme: càmera quan és lenta i ràpida segons la seva conveniència, en el cas d'aquest anunci quan han començat a fer les malifetes és quan anava lent.

-llum: Volen el treball de la llun¡m de menys a més perquè el pati és el paradís i en canvi l'escola és tradicional, clàssica....

- música: la música comença quan es veu la primera cama a càmera lenta i es va accelerant conforme van sortint.

- gestualitat: Quan arriben al pati, sembla com l'alliberament màxim i surten fins i tot amb les mans a l'aire.


Desprès de fer comunicació on em treballat les tecnologies audiovisuals he estat pensant sobre els missatges que ens donen de forma visual i que nosaltres no captem, però el nostre inconscient sí. Aquí teniu un exemple.
missatges subliminars de Walt Disney

sábado, 24 de octubre de 2009

L'aranya ( eduwiki)

Aquest és el document que hem realitzat a Gestió i Tic com una incorporació a eduwiki. Tracta sobre la definició de l'aranya.


La eduwiki és una wiki ( un lloc web on les pàgines web poden ser editades per múltiples persones a partir del navegador web. Poden crear, modificar o esborrar un mateix text, ja que és compartit. Aquesta forma part de la web 2.0).

La eduwiki és utilitzada per a coses educatives a qualsevol lloc d'aprenentatge. Un model de treball amb la col·laboració de professors i alumnes i a través del seu historial podem veure les diferents etapes que ha passat aquest concepte per poder definir-lo.

A classe també hem parlat sobre altres wikis, com és el cas de la viquipedia.

La viquipedia és una enciclopèdia lliure i amb diferents usuaris d'idiomes com anglès, francès, castellà, japonés... i és utilitzada per gent més adulta que no pas l'eduwiki.

En aquest bloc teniu més informació sobre les wikis.

Comunicació oral i escrita


El dia 15/10/09 vam parlar sobre les diferències entre la comunicació oral i escrita i aquests són els apunts clau que vaig extreure sobre aquest apartat del tema de la comunicació.


1.-) CARACTERÍSTIQUES CONTEXTUALS: Es refereixen al context ( espai, temps, relació entre interlocutors...) de la comunicació.



2.-)
CARACTERÍSTIQUES TEXTUALS: Fan referència al missatge ( text) de la comunicació.







DIFERÈNCIES CONTEXTUALS
















DIFERÈNCIES TEXTUALS































jueves, 22 de octubre de 2009

Qui ets tu? L'alegria en persona



La Laura Sánchez és una persona alegre, espontània, plena de felicitat i amb molt sentit d’humor. Li agrada molt conèixer a gent i amb tothom es comporta de la mateixa forma que és. Sembla una noia transparent perquè quan està cansada se li nota molt i quan està contenta també.

Pel que he pogut observar no li agraden molt les abelles, cada cop que troba una, surt corrents com si l’estiguessin empaitant.


Es podria dir que és una bona comunicadora, ja que sempre ho porta a la pràctica perquè li agrada molt parlar, a totes hores, de tots els temes, en situacions diferents...


És una persona molt riallera i fa que els altres acabem rient també, això és molt important per ser un bon company. En una societat com l’actual ser un bon company de feina, d’escola, d’institut etc, és molt valorat, perquè actualment la gent no té el mateix tacte que tenia abans quan la majoria vivia als pobles, sobretot a Barcelona, vas caminat pel carrer i tothom va caminant mirant un punt fixa com si no hi hagués ningú.


Per tots aquests motius he volgut fer un “Qui ets tu?” de la Laura, i encara em quedaria molts adjectius per escriure. Esperem que no canviïs mai Laura.



En aquesta redacció he utilitzat una descripció subjectiva on intento reflectir el que em suggereix aquesta persona tant estèticament com interiorment. Aquest no és un text científic i per tant pot incloure de manera desordenada dades molt subjectives ( per exemple, la descripció de la Laura Sánchez de forma informal).

Ja que en aquesta descripció no vaig seguir les pautes sobre l'estructura dels textos descriptius explicaré la seva estructura en forma de resum perquè la pròxima vegada no em passi.

ESTRUCTURA DELS TEXTOS DESCRIPTIUS

1.- Establiment del tema: És el primer que s'ha de fer per realitzar la descripció. Hem de presentar l'objecte, persona, animal...

2.- Caracterització: En aquest punt hem de distingir quines són les seves qualitats, propietats, etc.

3.- Relació amb el món exterior: Relació amb l'espai, el temps, altres objectes, persones, animals....

Diferència entre descripció objectiva i descripció subjectiva a l'hora de redactar el text:

En la descripció objectiva l'autor adopta una actitud imparcial davant de la descripció i es limita redactar amb la major objectivitat possible, en canvi en la descripció subjectiva l'autor reflecteix el que li suggereix personalment el que descriu. Conté una gran càrrega subjectiva i sol tenir una finalitat estètica.






miércoles, 21 de octubre de 2009

Mapa conceptual sobre programari Lliure

Aquest és un dels exercicis que hem fet utilitzant el programa Cmaptools, per elaborar mapes conceptuals.
Aquesta és una eina molt útil per realitzar resums o síntesis de temes per a l'estudi.
Per poder fer aquests mapes conceptuals és imprescindible descarregar-se el programa Cmaptools.

Si voleu saber més concretament quines són les funcions que tracta aquest programa entreu a aquest bloc.

Vaig crear aquest mapa conceptual que podeu veure sobre el tema de " programari lliure" que ha estat el tema que ens ha recomanat fer el nostre professor. Aquest document està guardat com imatge però també es pot guardar com a pàgina web.

Utilització del programa GIM

Aquest és el resultat de l'activitat que hem realitzat avui a classe sobre imatges digitals. Al principi de classe ens ha explicat el professor els formats d'imatge que podem trobar, com per exemple:

- GIF: Calcula àrees que tenen el mateix color i redueix el pes. ( utilitzat per dibuixos o editors gràfics)
- JPG: Basada en múltiples punts de colors.( utilitzat per treballs a capes).
-PNG: Imatges comprimides i poden guardar informació de diferents imatges. Imatges planes.( utilitzat per fotografies i dibuixos).
- BMP: No són imatges comprimides, tenen gran qualitat d'imatge però tenen molt de pes. ( millor no utilitzar-lo).

En aquesta activitat hem fet una composició amb diferents imatges amb el programa lliure GIMP.

Procés de creació d'aquesta composició amb el GIMP:

1.- Creació d'un nou document que tingui 1200 x 900

2.- Tenir 4 imatges que tinguin una mida de 600 x 450. Baixem 4 imatges del google imatges que tinguin una mida semblant.

3.- Si tenim una imatge que no té aquesta mida concretament (cliquem a la cadena de lienzo) i canviem l'amplada de la imatge, la guardem i la podem afegir a les altres imatges.

Aquesta és la pàgina web per poder descarregar el GIMP i fer l'exercici.

martes, 20 de octubre de 2009

document els portàtils a les aules

A classe de Gestió i Tic ens han proposat realitzar uns exercicis en grups petits per poder aplicar la nova informació que ens ha donat el professor sobre els documents google. L'activitat la podeu veure en aquesta pàgina.

Per poder utilitzar els documents de google: http://www.docs.google.com. Abans d'obrir aquesta pàgina hem de crear el nostre propi comte en igoogle i amb aquesta clau podrem començar.

Els documents de google no només ens proporcionen un document per poder escriure i realitzar els nostres treballs, també ens proporcionen una presentació ( semblant al power-point) i una formulació d'enquestes.

A l'entrada anterior teniu el treball que hem realitzar sobre l'enquesta dels portàtils a les aules i en aquesta entrada teniu el document de google amb el que hem estat treballant, més endavant en una nova entrada podreu veure la presentació dels portàtils a les aules.

Aquest és el document ( Índex) que hem realitzat la Mireia, l'Anna, la Laura, l' Andrea i jo sobre els portàtils a les aules, amb els nostres comentaris a sota.

Enquesta d'opinió sobre els portàtils a les aules

Aquesta entrada ens presenta un dels exercicis que hem realitzat en grup amb els documents de google, a la següent entrada tindreu una informació més detallada sobre aquest tema.

Entra a:
http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dGRvU1k4YWNNVW5Nc0lLTTRjLTkydkE6MA
i veuràs l'enquesta que hem realitzat la Anna, Mireia, Andrea, Laura i jo sobre els
portàtils a les aules i contesteu-la.
Veure

El mite de la caverna de Plató.

plató

"Messenger", no gracies ( temes de l'actualitat)


Notícia de recerca de Laura i Mireia

El dia 12 d'Octubre va sortir una notícia relacionada amb el sistema des portàtils a les aules i amb els pares que estan en contra de que els nens estiguin tot el dia amb l'ordinador, de classe a casa i de casa a classe. Una mare diu que ella li restringeix l'ordinador perquè no para d'entretenir-se i no fa els deures i que ara no ho podrà fer perquè els deures es troben a l'ordinador, a més pensen que la responsabilitat de portar un ordinador no els agrada perquè si es fa malbé haurien de comprar un altre que sigui igual que aquests.

Debat a classe:

Per una banda pensem que el cost de l'ordinador és assequible però després no parlen del cost dels drets dels llibres de text digitals i surt molt més car que no pas un llibre de text. En segon lloc creiem que no es podran corregir les faltes d'ortografia perquè gairebé la majoria de programes porten un corrector. També es perd contacte entre professor i alumne, perquè el nen està mirant contínuament l'ordinador. No sabem si aquests nens amb l'ordinador al davant faran cas de les pautes que li marca el professor i en comptes d'això, es descarreguin jocs per jugar entre ells per Internet. El professorat actualment no està preparat per realitzar classes amb ordinadors i per tant, hauran de realitzar cursos de formació. Els treballs en grup seran sense contacte, ja que els podran fer connectant-se tots a la red desde casa. A més a més, en cas de que s'anés la llum no podrien realitzar les pautes de la classe perquè tota la informació es troba a l'ordinador.

Per altre banda pensem que els nens hauran de carregar menys pes a les motxilles perquè no portaran tants llibres de text. Creiem que és una bona metodologia que el nen aprengui a cercar informació i sel·leccionar-la; l'escola ha d'estar també preparada per aquesta societat actual.

lunes, 19 de octubre de 2009

Els sofistes

els sofistes

"Va de mestres" ( Comentari sobre un fragment del llibre)

“La televisió mostra, però no crea context; la televisió omple els ulls amb narratives curtes; la televisió estableix una línia molt prima entre ficció i realitat. És per tot això que el debat no és televisió sí o no. El debat és televisió com a mainadera, o televisió al costat d’un adult que, a partir dels seus comentaris i de les respostes que doni a les preguntes del nen o nena, ofereixi context al text. El perill, el veritable perill, és que per a moltes criatures la principal activitat que fan fora de l’escola és veure la televisió, i , a més, la fan sols.”


Aquest tema l’he ficat perquè l’altre dia tots varem estar parlant sobre aquest tema i justament aquell dia vaig arribar a aquest capítol, pot ser va se casualitat o no.

Realment la visió que tenen els autors sobre el tema de la televisió és molt semblant a la conclusió que varem fer l’altre dia a classe. Jo abans de tenir aquesta conversa tenia les idees molt clares, per a mi la televisió era una eina que utilitzaven els pares perquè el nen o nena no molestés després d’arribar de la feina, potser perquè jo al llarg del temps que porto d’existència jo he vist la televisió amb el meu germà mentre la meva mare o el meu pare feien les llar o cuinaven etc. Però després d’aquell debat i de llegir aquest capítol sobre si la televisió era bona o dolenta m’he adonat que l’important sempre és de quina forma utilitzis les coses.

Característiques del text discurs ( apunts 19/10/09)

Les característiques del text/ discurs són les qualitats que té un escrit o discurs quan actua eficaçment en una situació comunicativa.

Les característiques descriptives són les que analitzen i expliquen el funcionament d'algun aspecte lingüístic.

Les característiques prescriptives són les que determinen normes d'ús.

adequació: És el grau d'adaptació d'un discurs o text a la seva situació comunicativa tenint en compte la varietat dialectal i el registre.

coherència: És la propietat del text que selecciona la informació corre-llevant de la que no és i a més estableix una relació lògica, no contradictòria en un discurs o text tenint en compte l'estructura d'aquell text o discurs.

cohesió: És el conjunt de relacions o vincles de significats que s'estableixen entre diferents elements o parts d'un text i que permeten al lector interpretar-ho d'una manera o una altre amb eficàcia.

correcció: Es refereix a la norma explícita d'ús en una comunitat lingüística. Aquesta norma d'ús la determinen en cada territori. A través del diccionari ens fan veure aquestes normes d'ús.

variació: Es refereix als trets estilístics, a les característiques d'estil o qualitats d'estil expressius d'un escrit d'acord amb determinats valors socials.

Els ordinadors a les aules

A classe el professor ens ha explicat com podem publicar al nostre bloc un vídeo de You Tube, si voleu tenir aquesta informació entreu a aquest bloc.

Ens han manat realitzar l'activitat de penjar nosaltres mateixos a casa un vídeo i jo he penjat un però de la pàgina http://www.3cat24.cat/. En aquesta entrada us presento el meu vídeo: Joan 23 de l'Hospitalet.


Aquest vídeo tracta sobre l'escola Joan 23 de l'Hospitalet que ha incorporat ordinadors portàtils pels nens. Aquest ordinadors porten un comandament en cas de robatori i d'aquesta forma els nens es poden emportar els portàtils de forma segura i treballar tant a l'escola com a casa.

martes, 6 de octubre de 2009

L'EBE a l'escola de Vic

sobretot pels meus companys de grup ja que treballem aquest tema, tracta sobre l'EBE a l'escola de Vic, us aconsello que el veieu.